webdesignturkey

Standart ve işlevsel kodlarla yeni siteler tasarlamak. SEO'yu ve uygun dahili sayfaları geliştirin

webdesignturkey

Standart ve işlevsel kodlarla yeni siteler tasarlamak. SEO'yu ve uygun dahili sayfaları geliştirin

sanal kişiler oluşturma ve paylaşma kılavuzu

Dijital medya, günlük yaşamın neredeyse her alanında baskıyı geçti. Ancak kağıt gazeteler ve dergiler büyük ölçüde dinozorların yolunu izlese de, basılı kartvizitler bir şekilde tutunmayı başardı. Bu, dijital kartvizitlerin artan popülaritesi sayesinde değişmeye hazır.

An illustration of people exchanging digital business cards

Sanal kartvizitler, dijital cihazlardaki yerleşik kişilerle bütünleşerek ağ oluşturmayı çok daha sorunsuz hale getirir. Ayrıca geleneksel kartvizitlere göre yapmak, paylaşmak ve daha az israf etmek çok daha kolaydır. Aynı zamanda, popülariteleri hala artıyor ve onları nasıl yapacaklarına dair çok fazla bilgi yok. Süreci daha net hale getirmek için bu dijital kartvizit kılavuzunu bir araya getirdik.


  Dijital kartvizit nedir?

-

Dijital kartvizit, metin ve multimedya da dahil olmak üzere, cihazlar arasında elektronik olarak paylaşılabilen iletişim bilgilerini içeren bir bilgisayar dosyasıdır. Kullanımı hala yaygın olmadığı için bazen sanal ya da elektronik kartvizit olarak da anılabilmektedir.


Tüm bu isimlerden de anlaşılacağı gibi, esasen fiziksel bir kartvizitin dijital versiyonudur. Aslında, taranan ve bilgisayara yüklenen basılı bir kartvizit, teknik olarak dijital bir kartvizit olarak kabul edilebilir. Elbette, dijital bir kartvizit, daha sonra göreceğimiz gibi, statik bir görüntüden çok daha fazlası olabilir. Ama önce, bu dosyaların tam olarak nasıl çalıştığına bakalım.


Dijital kartvizitler nasıl oluşturulur?

Kişi bilgilerini depolamak için kullanılan geleneksel dosya türü, vCard (Sanal Kart) veya VCF (Sanal Kişi Dosyası) olarak adlandırılır; bunlar aynı şeydir. Mac'ler ve PC'ler, yerleşik iletişim uygulamaları aracılığıyla vCard dosyaları oluşturma ve okuma için yerleşik yeteneklerle birlikte gelir. Hubspot ve Salesforce gibi Gmail, Outlook ve CRM (müşteri ilişkileri yönetimi) hizmetleri gibi üçüncü taraf uygulamalar da vCard bilgilerini okur ve kişi listelerinde saklar. Çoğu zaman, bir tür mesajlaşma uygulamasında yeni bir kişi oluşturduğunuzda, aslında yeni bir vCard dosyası oluşturuyorsunuz.


https://99designs.com/blog/logo-branding/digital-business-cards/


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد